zaterdag 31 maart 2012

Gratis: print uit - maak zelf - paasmandje

Enkel persoonlijk gebruik
Copyright Melissa Esplin
Pasen staat voor de deur. 
Kriebelt het om wat paassfeer in huis te halen? Waarom niet de handen uit de mouwen steken en zelf wat maken? Voor jou: een mooi zelf te maken paasmandje als deco op de paastafel of voor diegenen die kids hebben als presentje? Of met de naam van elke gast eropgeschreven kan het als plaatskaartje dienen.
Klik op deze link, en je komt op de heerlijke blog terecht van de Amerikaanse Melissa Esplin. Klik op "click to download". Daar kan je het mandje downloaden, thuis printen, knippen en plakken. 
Hang bovenaan een lint en vul met papiersnippers (gekleurd papier knippen of door de papierversnipperaar steken). 

Klaar!

vrijdag 30 maart 2012

Start to garden!

Amai
Je kan mijn 1m x 1m stukje omgeploegde bodem moeilijk een moestuin noemen, maar hej je moet ergens starten. Deze vierkante meter heeft me wél de hele zomer voorzien van verse ajuinpijpjes, sla, peterselie, zuring, augurken en tussen de oogsten door enkele aardbeien en broccoli. 
Blijkbaar ben ik niet de enige die weer zelf tuiniert. Dat zelf kweken, oogsten en verwerken is in. En niet ter vergeten: goedkoop en gezond, voilà! Dus aan allen die willen starten: DOEN, al is het maar 1m². Heb je zelfs die niet: plant dan 1 pompoenplant tegen de tuindraad, verloren plekje aan of op een composthoop... Plezier verzekerd: je hebt er geen omkijken naar maar maandenlang pompoensoep

Start to garden!

Hoe start ik een moestuin op: Angelo's groententuin