zondag 24 juni 2012


Last-minute schooltraktaties!


Een dochter die verjaart in de grote vakantie en die nog snel wil trakteren in de klas? Stel, ze vraagt op zondag om 24 leuke traktaties voor maandag op school! Ok, wat koop je nog op zondag als enkel de lokale Turkse winkels en de nachtwinkels open zijn?
Wij passen gewoon ons recept voor kerstkoekjes aan en gaan last-minute inkopen doen.
Voor ongeveer 50 à 60 medium koekjes kopen of lenen we:

  • 500gr bloem
  • 350gr boter
  • kfl boter apart
  • 175gr kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • enkele druppels vanille-aroma
  • 200gr melkchocolade
  • 100gr pure chocolade
  • snufje zout
  • gekleurde bolletjes, suikerconfetti enz...ter decoratie
  • koekjesvormen

Meng de zachte boter met suiker, zout en gezeefde bloem. Klop eiwitten stijf en voeg samen met vanille-aroma toe aan deeg. Kneed deze deegmassa even tot een bol. Verdeel in 2, dat werkt makkelijker. Laat deegbollen in plastic folie of plastic zakje 1/2u opstijven in koelkast. Bestuif werkoppervlak en deegbollen met bloem en rol uit. NIET te dun uitrollen, de koekjes zijn dan wat malser en dikker! Steek met koekjesvormen uit. Bak koekjes op bakpapier +/- 10 min of minder op 180°C. Als je erin prikt, moeten ze NIET hard zijn, en ook NIET te gekleurd.


Het chocolade-jasje

Smelt alle chocolade en een beetje boter au bain marie. Dip je afgekoelde koekjes in de saus en leg ze weer op hetzelfde bakpapier om op te stijven. Versier met de gekleurde bolletjes alvorens de chocolade is opgesteven. Zet koel weg.






De koekjes in aparte cellofaanzakjes doen: ready to go and to eat!
Foto rechts: de kerstversie 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten