Last-minute schooltraktaties!
Een
dochter die verjaart in de grote vakantie en die nog snel wil
trakteren in de klas? Stel, ze vraagt op zondag om 24 leuke
traktaties voor maandag op school! Ok, wat koop je nog op zondag als
enkel de lokale Turkse winkels en de nachtwinkels open zijn?
Wij
passen gewoon ons recept voor kerstkoekjes aan en gaan last-minute
inkopen doen.
Voor
ongeveer 50 à 60 medium koekjes kopen of lenen we:
- 500gr bloem
- 350gr boter
- kfl boter apart
- 175gr kristalsuiker
- 2 eiwitten
- enkele druppels vanille-aroma
- 200gr melkchocolade
- 100gr pure chocolade
- snufje zout
- gekleurde bolletjes, suikerconfetti enz...ter decoratie
- koekjesvormen
Meng
de zachte boter met suiker, zout en gezeefde bloem. Klop eiwitten
stijf en voeg samen met vanille-aroma toe aan deeg. Kneed deze
deegmassa even tot een bol. Verdeel in 2, dat werkt makkelijker. Laat
deegbollen in plastic folie of plastic zakje 1/2u opstijven in
koelkast. Bestuif werkoppervlak en deegbollen met bloem en rol uit.
NIET te dun uitrollen, de koekjes zijn dan wat malser en dikker!
Steek met koekjesvormen uit. Bak koekjes op bakpapier +/- 10 min of
minder op 180°C. Als je erin prikt, moeten ze NIET hard zijn, en ook
NIET te gekleurd.
Het chocolade-jasje
Smelt
alle chocolade en een beetje boter au bain marie. Dip je afgekoelde koekjes in de saus en leg ze weer op hetzelfde bakpapier om
op te stijven. Versier met de gekleurde bolletjes alvorens de
chocolade is opgesteven. Zet koel weg.
De
koekjes in aparte cellofaanzakjes doen: ready to go and to eat!
Foto rechts: de kerstversie 2011.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten