donderdag 19 april 2012

Workshop werken met shrinky dinks - shrinkles - shrink plastic: fun en makkelijk!

Vandaag maken we oorbellen met shrinky dinks, shrinkles of shrink plastic, allemaal namen voor een soort dun plastic blad of krimpfolie, te koop in hobbywinkels. Je kan deze inkleuren met kleurpotloden, plakkaatverf, permanente stiften.... Knip je tekening uit, leg het op bakpapier in een tot 180°C voorverwarmde oven. En de magie begint: de tekening zal 7 x kleiner worden maar ook 7 x dikker en steviger!


Voor onze oorbellen heb ik de volgende krimpfolie/shrinkles gebruikt: "Frosted", een mooie matte kleur aan een kant van de folie. Ik heb gewone zwarte permanente stiften gebruikt. Teken op de matte kant van je folie, en knip een cirkel uit. Met een perforator knip ik een gaatje aan de rand. 










De rondjes leg je nu op een stuk bakpapier in een tot 180°C voorverwarmde oven. De cirkels zullen onmiddellijk beginnen om te krullen. Laat ze zolang in de oven tot ze vanzelf weer vlak worden (dit duurt niet lang, zo'n 30 sec of wat langer) en haal ze dan uit de oven. Leg een ander stuk bakpapier snel op de nu klein geworden cirkels en een zwaar boek. Dit om zeker te zijn dat je creaties vlak blijven. Laat even afkoelen. Voor de hangoorbellen: bevestig rondje en hanger. Voor de stekers: lijm een doorsteekoorbel met secondenlijm aan je rondje vast.


Je kan deze rondjes ook gebruiken voor sleutelhangers, kettingen, naamkaartjes, enz...


VoilĂ , je eigen creatie onder de 30 minuten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten